Cafeaua Arabica, originara din Africa, este cea mai apreciata si raspandita specie de cafea. Se cultiva cu preponderenta in America Latina dar si in Africa, fiind cea mai cultivata specie si cea mai pretuita. Cafeaua arabica are nevoie de soluri bogate in minerale si o temperatura de aproximativ 20 grade C si creste la o altitudine de peste 600 metri. Cafeaua cu tarie medie este obtinuta in exclusivitate din varietati ale soiului arabica provenite din America Centrala si de Sud, Kenya, Tanzania, Etiopia.

Cafeaua Robusta, este originara din bazinul Congo, creste mai rapid si este mult mai rezistenta acolo unde climatul nu este favorabil cafelei arabice. Se cultiva intens in Africa, India si Indonezia. Aceasta cafea are un gust mai neutru, este mai putin aromata decat arabica, fiind foarte apreciata in gama de cafea solubila.

Cafeaua Liberica, este originara din Africa, Liberia; se cultiva exclusiv in campiile subtropicale ale Africii si Americii de Sud, unde umiditatea este foarte mare si temperatura este cuprinsa intre 20-25 grade C. Calitatea acestei specii de cafea este mediocra.

Cafeaua Maragogype, este rezultatul incrucisarii speciilor de arabica si liberica, exceptand dimensiunile boabelor, aceasta pastrand caracteristicile speciei arabica.

Boabele de cafea sunt de calitate superioara si medie, iar culoarea lor este verzuie, in ciuda preferintei unor consumatori.

07iunie
2019
  • 155
  • 0

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

error: Continutul este protejat!